Скільки відсотків є справжня сметана?

Який жирності буває сметана класична (найпопулярніша) – від 20% до 34%; жирна – 35-48%; високожирна – 50-58%.May 25, 2022

Не допускається жодних грудочок та нерівностей. Поверхня гарного продукту повинна бути абсолютно гладкою, глянсовою та блискучою. Якщо ви відкрили баночку та побачили, що сметана блякла матова, значить, швидше за все, в ній повно загусників. Смак у натурального продукту чистий кисломолочний.

Є кілька категорій: нежирна – від 10% до 14%, маложирна – до 19%, класична – до 34%, жирна – до 48% та високожирна – від 50%. Сировина, з якої виготовлена сметана, безпосередньо впливає її жирність. У нежирну та маложирну сметану додають молоко, а класичну та жирну роблять із вершків.

Сметана Деякі виробники використовують для покращення консистенції сметани крохмаль. Його наявність дуже просто виявити в домашніх умовах: йод чи люголь змішайте з невеликою порцією сметани та спостерігайте за реакцією. Неякісна сметана, Що містить крохмаль, синіє.