На вагу складу: Залежно від смакових уподобань господині на 1 літрі молока можна приготувати рідку і густу кашу. Для першого варіанта береться 1 склянку ячної крупи на цю кількість молока. Для в'язкої густої каші потрібно 15 склянки крупи.
Посоліть киплячу воду і почніть поступово всипати крупу в каструлю, постійно перемішуючи її. Варити ячну кашу потрібно на помірному вогні до того часу, поки крупа не вбере у собі всю рідину. У готову кашу, за бажанням, додайте ще трохи солі та покладіть шматочок вершкового масла.
Що таке ячмінна крупа Ячмінна крупа – Основний продукт, що отримується з ядер ячменю. Ячна і перлова – це якраз два основні види ячмінної крупи. Крім них з цього злаку роблять солод для пива, квасу та солодового оцту.