Скільки ячної крупи на літр води?

Пропорції при варінні ячної каші Отже, щоб отримати розсипчасту відварену крупу, необхідно дотримуватися співвідношення 1:1,5 – 2,5 (крупи до води). Тобто на 100 г каші використовуємо близько 150 – 250 мл. рідини. В'язку консистенцію можна отримати збільшивши кількість рідини практично вдвічі.

На вагу складу: Залежно від смакових уподобань господині на 1 літрі молока можна приготувати рідку і густу кашу. Для першого варіанта береться 1 склянку ячної крупи на цю кількість молока. Для в'язкої густої каші потрібно 15 склянки крупи.

Посоліть киплячу воду і почніть поступово всипати крупу в каструлю, постійно перемішуючи її. Варити ячну кашу потрібно на помірному вогні до того часу, поки крупа не вбере у собі всю рідину. У готову кашу, за бажанням, додайте ще трохи солі та покладіть шматочок вершкового масла.

Що таке ячмінна крупа Ячмінна крупа – Основний продукт, що отримується з ядер ячменю. Ячна і перлова – це якраз два основні види ячмінної крупи. Крім них з цього злаку роблять солод для пива, квасу та солодового оцту.