У чому шкода квасу?

Потенційно небезпечним вважається споживання цього напою людьми, які страждають на гастрит і цироз печінки. Також не слід його пити при гіпертонії та схильності до підвищеного артеріального тиску. Не рекомендується цей напій тим людям, які мають алергію на продукти, з яких він виготовлений.

Пити щодня не рекомендовано ще через те, що напій вживається холодним, що негативно позначається на роботі ШКТ при частому вживанні. Також квас має відсоток алкоголю, який може збільшуватись через спеку. Будь-які алкогольні напої викликають проблеми з печінкою та провокують інфаркт чи інсульт.

Дієтолог Олена Соломатина попередила: покупний квас містить велику кількість цукру та шкідливих добавок, що може завдати серйозної шкоди організму. На думку експерта, напій збільшує ризик розвитку діабету, оскільки сильно підвищує рівень цукру на крові.

Тому вплив квасу на організм схоже з кефіром і кислим молоком. Він активізує обмін речовин, сприяє засвоєнню їжі та швидкому звільненню кишечника. Травленню сприяє також і вуглекислий газ, що міститься в квасі. Від нього напій піниться, пробуджуючи апетит у людей, які його п'ють.