Вагітність що корисно робити

Організму потрібні повноцінні білки і вітаміни: нежирне м’ясо (кролик, курка, індичка), риба і морепродукти, кисломолочні продукти. Обов’язково їсти рис, свіжі або заморожені овочі, сезонні фрукти. У першому триместрі багато майбутніх мам ще працюють.

Що додати в раціон?

  • Яйця Цей продукт легко засвоюється і має унікальні властивості. …
  • Лосось Ця риба корисна протягом усього періоду вагітності, навіть на ранніх термінах. …
  • Боби Квасоля, горох і сочевиця є дуже ситними продуктами. …
  • Волоські горіхи …
  • Фрукти та овочі

Зведіть до мінімуму на своєму столі продукти з високим вмістом цукру і напівфабрикати. З метою безпеки виключіть з раціону сире або напівсире м’ясо, печінку, суші, сирі яйця, м’які сири, а також непастеризоване молоко і соки.

Денний раціон вагітної жінки має містити в собі:

  • Білки – не менше 100 г у першій половині вагітності та 120 г – у другій. Щодня прийом нежирного м’яса або риби – 150 г. …
  • Вуглеводи – близько 350-400 г на добу. …
  • Жири – 80 г на добу, з них 15-30 г рослинні жири, решта тваринні.