Виноград та виноградні кісточки чим корисні

Насіння винограду багаті антиоксидантами, включаючи фенольні кислоти, антоціани, флавоноїди та олігомерні проантоціанідинові комплекси. Завдяки високому вмісту цих речовин кісточки захищають організм від окислювального стресу, пошкодження тканин та запалення.13 лист. 2019 р.

Чи можна їсти виноградні кісточки разом із виноградом?

Отже, якщо ви раптом з'їли виноград разом з кісточками (до речі, вони майже повністю всмоктуються в кишечнику), то нічого з вами не станеться. Але краще ці кісточки жувати.

Чи потрібно їсти кісточки у винограді?

При споживанні винограду чи гранату краще випльовувати кісточки або хоча б ретельно їх пережовувати, але в цілому вони не здатні завдати шкоди організму, Розповів виданню «Слово і Справа» кандидат медичних наук, лікар-гастроентеролог Андрій Фарбе.