Згідно з ГОСТом термін збереження бджолопродукту у щільно закритих ємностях – 1 рік від дати проведення експертизи, а в герметично закупореній тарі – 2 роки від дати упаковки.6 дні тому
Старий мед має відмінні смакові та лікувальні властивості, — каже глава селянського фермерського господарства «Мед Уралу» Дмитро Пасічник. – Якщо це правильний мед, який стояв десь у підвалі у склі або в бідоні, його можна їсти через десятиліття.
Насамперед, думка про те, що мед зіпсуватися не може – це міф. Якщо поверхня вкрилася пухкою піною, а запах і смак стали кислими, то продукт краще викинути – він забродив, і навіть їм можна, можливо отруїтися. Ну а якщо мед став густішим, майже твердим – отже, він просто зацукрувався, і це нормально.
Мед може зберігатись роками, зберігаючи всі свої корисні властивості! Умовно позначають термін зберігання меду 1-2 року. То є до наступного сезону, коли з'являється новий урожай. Але навіть якщо у вас десь у шафках залишився мед і раптом через довгий час ви його знайшли, то сміливо можете є!