Як довго варити печінку індички?

У каструлі воду разом із сіллю довести до кипіння. Опустити підготовлену печінку в киплячу воду. Ще раз довести до кипіння. Вогонь зменшити та готувати під кришкою на мінімальному вогні 30 хвилин.

Печінка індички містить також вітаміни А, РР, В5, В6, В9, Е, тому її рекомендують включати навіть до раціону маленьких дітей. У цьому субпродукті міститься майже весь набір макро- і мікроелементів, необхідні організму людини. Особливо багато в ній калію, натрію, магнію, заліза та селену.

Після закипання великий шматок приготується за 40-45 хвилин. Невеликі – за 15–20 хвилин. Соліть печінка за 4-5 хвилин до готовності. Якщо додати сіль під час вимочування або на початку варіння, субпродукт буде жорстким

Хороша яловича печінка має відтінок стиглої вишні, свиняча – червонувато-коричневий. Колір курячою печінки варіюється від світло-коричневого до коричнево-червоного, а печінка індички темно-червона. Свіжа печінка має солодкуватий металевий аромат. Кислий запах свідчить про те, що продукт зіпсований.