Основними джерелами вуглеводів є зернові та картопля. Фрукти, фруктовий сік, ягоди та молоко також містять цукру (моно- та дисахариди). Солодощі, солодкі напої, фруктові сиропи, підсолоджені кондитерські вироби та молочні продукти зі смаковими добавками – основні джерела доданих цукрів.
Де взяти багато вуглеводів?
Швидкими вуглеводами багаті продукти з високим глікемічним індексом:
- мед;
- цукор;
- борошно;
- хліб;
- алкоголь;
- картопля;
- батат;
- випічка, солодощі, здоба;
Як швидко отримати вуглеводи?
Список продуктів із найвищим вмістом швидких вуглеводів:
- білий хліб та борошняні вироби з білого борошна (торти, тістечка, печиво, булочки);
- цукор та вироби з його додаванням, морозиво, варення, джеми;
- магазинні соки та газування;
- мед;
- крохмаль;
- картопля, особливо смажена або фрі;