Як можна зробити коптильню холодного копчення

Потрібно зробити неглибоку траншею, ширина якої буде не більше 30 см. Довжина має бути від 3 до 8 метрів. Щоб створити герметичну коптильню, необхідно застрелити зверху будь-який негорючий матеріал, наприклад пласт шиферу. Після цього слід посипати грунтом.

Як зробити коптильню для холодного копчення своїми руками?

Холодним способом коптять замариновані або засолені м'ясо, рибу, сир. Температура диму не перевищує 25-30 °C, тривалість обробки може досягати п'яти діб.. Гарячим способом продукти обробляють при температурі диму від 50 до 120 ° C, для готовності достатньо коптити їх 3-5 годин, іноді менше.

Як коптити холодним способом?

У процесі холодного копчення відбувається обкурювання їжі димом із температурою від 18 до 25 градусів. Це призводить до зневоднення їжі та насичення її коптильними речовинами, які мають антисептичну дію. Тривалість холодного копчення – від 8-10 години до кількох днів залежно від габаритів продукту.