Конкасі у перекладі з французької означає «дрібний кубик» і передбачає своєрідний спосіб нарізки, сенс якого полягає в попередньому очищенні овочів від шкірки та насіння. Найчастіше способом конкасі нарізають помідори та солодкий перець.17 Nov 2014
Ось основні їх.
- Соломка. Використовується для нарізки картоплі, моркви, буряків та інших сирих овочів перед варінням або смаженням. …
- Брусочки. за формі та техніку нарізки це та сама соломка, але товстіша. …
- Кубики. …
- Кружочки та часточки. …
- Кільця, півкільця, кубики. …
- Сасагакі – стругання. …
- Кацура-муки – кругова нарізка.
Карвінг (від англ. carving – «вирізання») в кулінарії – мистецтво художнього різання по овочах та фруктах.
Сашимо Одна з найдавніших японських страв готується з морепродуктів, найрізноманітніших видів риби, а також яловичини. М'яка риба нарізається скибочками товщиною в сантиметр, щільніша — близько міліметра, отруйна, але подається в ресторанах із спеціально сертифікованими кухарями риба фугу ще тонше.