Як правильно пити ячмінь?

100 г порошку ячмінних зерен залити 400 мл окропу. Варити під кришкою 30 хвилин|мінути|, процідити. У гарячий відвар додати щіпку імбиру. Дати настоятися і пити по півсклянки.

20 г ячменю настоюють 4-5 годин у склянці води, кип'ятять 10 хвилин, проціджують і п'ють по 2-3 столові ложки до їди 4-5 разів на день. Особливо слід відзначити застосування в лікарських цілях солодового борошна.

Відвар ячмінний муки вживають як відхаркувальний, протизапальний, сечогінний засіб, при пієлітах, циститах, простудних захворюваннях. Пророщене насіння ячменю є збалансовано багатим джерелом вітамінів, мікроелементів, полісахаридів та амінокислот.

Ячмінь містить білки та вуглеводи, а крім того, він є одним із рекордсменів за вмістом клітковини. Зрештою, зерна ячменю і, відповідно, кава з ячменю містять вітаміни А, Е, У, D, калій, фосфор, кальцій, магній, йод. Словом, ячмінна кава виходить якщо не цілющою, то дуже корисною напоєм.