Горох неодмінно потрібний замочити у холодній воді на 5 годин, а краще на ніч. Це значно скоротить час варіння каші. Якщо немає часу довго замочувати горох, можна прискорити процес за допомогою соди. Це і є головна хитрість! 12 лист. 2022 р.
Як правильно замочити горох на гороховий суп?
Сухий горох рекомендується замочувати щонайменше на 3-4 години. Щоб максимально прискорити процес його приготування, залийте горох водою на годину-дві і додайте у воду трохи соди. Досвідчені господарки радять замочувати горох на ніч зі столовою ложкою цукру. Цукор усуває неприємний вплив гороху на травлення. Збережена копія
Як замочити горох перед варінням супу?
Чистий горох замочується у холодній воді на 4-12 годин. Найзручніше залишити горох на ніч. Варто врахувати, що намоклі горошини набухають і збільшуються у розмірі, тому не варто шкодувати води. Якщо в приміщенні тепло, горох краще прибрати в холодильник, інакше вода може почати бродити і пахнути неприємно.