Як смак спирту зробити м'яким

Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру чи 15 мл 40-відсоткової глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.

Чим розбавити спирт на смак?

Щоб правильно розбавити спирт, знадобиться спеціально підготовлена ​​(виправлена) вода. Вона має бути прозорою та безбарвною. Для домашнього виробництва горілки підходить дистильована вода чи звичайна, але добре очищена фільтрами. Водопровідна вода без очищення – найгірший варіант.

Як пом'якшити настоянку на горілці?

Цукор або мед додають в настоянки для того, щоб трохи пом'якшити смак напою.. Мед беріть світлий, краще – акацієвий, він не має власного яскравого смаку. Проціджуйте настойки через кілька шарів марлі, щоб напій вийшов максимально прозорим. Подавайте всі настоянки добре охолодженими.