Для пом'якшення спирту підходить звичайний цукор як із буряків, так і з тростини. За наявності можна скористатися фруктозою чи глюкозою. На 1 літр горілки вистачить половини столової ложки цукру чи 15 мл 40-відсоткової глюкози. Дістати її можна в ампулах в аптеці.
Чим розбавити спирт на смак?
Щоб правильно розбавити спирт, знадобиться спеціально підготовлена (виправлена) вода. Вона має бути прозорою та безбарвною. Для домашнього виробництва горілки підходить дистильована вода чи звичайна, але добре очищена фільтрами. Водопровідна вода без очищення – найгірший варіант.
Як пом'якшити настоянку на горілці?
Цукор або мед додають в настоянки для того, щоб трохи пом'якшити смак напою.. Мед беріть світлий, краще – акацієвий, він не має власного яскравого смаку. Проціджуйте настойки через кілька шарів марлі, щоб напій вийшов максимально прозорим. Подавайте всі настоянки добре охолодженими.