Скільки треба солі на 1 літр води для засолювання оселедця?
Як засолити оселедець у розсолі зі спеціями
- 2 оселедця;
- 1 літр води;
- 2 столові ложки солі;
- 1 столова ложка цукру;
- 3–4 лаврові листи;
- чорний перець горошком, перець запашний і гвоздика – на смак.
Збережена копія
Як правильно засолити оселедець для тривалого зберігання?
Інгредієнти: вода – 1 л, сіль – 150 г, цукор – 50 г, кориця – 1 паличка, запашний перець – 8 горошин, гвоздика – 4 шт., лавровий лист – 1 шт. У воду кинути всі інгредієнти, довести до кипіння, остудити та залити цілу оселедець (3 – 4 штуки для цього кількість розсолу). Можна використовувати свіжу чи заморожену.