Як зрозуміти що мідії готові?

Потрібно залити їх водою, довести до кипіння, злити воду і проварити в новій воді 10 хвилин. Як тільки стулки розкриються, і по кухні пошириться чудовий аромат, мідії готові!Nov 20, 2014

Якщо після відварювання мідії у раковинах не розкрилися, їх краще викинути.Щоб отримати смачну та соковиту страву, варіть:

  1. очищені свіжоморожені – 5-7 хвилин;
  2. очищені варено-морожені – 2-3 хвилини;
  3. свіжі в раковинах – 3-7 хвилин;
  4. свіжоморожені в раковинах – 5-10 хвилин;
  5. варено-морожені в раковинах – 3-4 хвилини.

Jul 21, 2020

На що звертати увагу?

  1. Стулки заморожених морепродуктів обов'язково мають бути щільно закриті. Не допускаються навіть невеликі щілини. …
  2. Звертайте увагу на стан раковини. Вона має бути гладкою, без тріщин і сколів. …
  3. Заморожені мідії можуть бути покриті прозорою крижаною глазур'ю.

Зазвичай у цих мідій всередині прекрасне м'ясо, але іноді – досить рідко – це засмічені молюски: вони набрали в собі занадто багато піску та мулу і подавилися. І ресторатори, які дотримуються цієї точки зору, радять не є нерозкритих мідій, щоб не забруднювати всім цим їжу».