Які види фунчози бувають?

Фунчозою називають локшину кількох видів: оригінальний продукт, виготовлений із крохмалю бобів (мунг, нут, маш, ямс). локшина з більш дешевих крохмалів (картопляний, кукурудзяний). крохмальна локшина з рослин (маніока, кіноа, батат).

Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже крихка та ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобової води, у складі не повинно бути жодних інших інгредієнтів.

Дуже часто на просторах інтернету та в меню різних ресторанів рисову локшину називають харусамі або фунчозою. Але це не так. В Китаї рисову локшину називають гатяо (тонка та плоска локшина), лайфень (товста і кругла) або ж просто – рисова локшина. Скляна локшина – та сама харусама і фунчоза – Готується з крохмалю.

Локшина з рисового або картопляного крохмалю, в Японії та Кореї також популярна харусамі з батату. Може бути як круглою, так і плоскою. Від фунчози харусамі відрізняється тим, що її не тільки потрібно варити, але ще й замочувати попередньо у воді.