Які види лимонів?

Різноманіття видів та сортів лимона

  • Примафіоре – так називають дрібні, темно-зелені плоди, сильнокислі плоди від перших кольорів.
  • Біанчетті – збирають у період технічної стиглості. У цей час вони не зелені, але ще жовті.
  • Бастардо – лимони у стадії повної зрілості. Великі, товстошкірі, з маслянистою шкіркою.

Якщо ви хочете вибрати по-справжньому стиглий лимон, не звертайте уваги на інтенсивність жовтого забарвлення, а краще зверніть увагу на блиск його шкірки. Стиглий, але свіжий лимон сяє як полірований. Доторкніться лимон, він має бути досить жорстким. М'який лимон – перезрілий лимон.

Він називається чедро, виглядає як великий лимон яскравого жовтого чи жовто-зеленого кольору. Правильніше називатиме його цитроном. Плоди цитрону довгасті, жовто-зелені, з надзвичайно товстою шкіркою і кислою або кисло-солодкою, злегка гіркуватою сухуватою м'якоттю.