Ангорська вовна; Ангорське волокно, або Ангора – дуже м'яка на дотик вовняна тканина з характерним ніжним ворсом, яку отримують з волосків ангорського кролика, Який був так названий за свою довгу шерсть за аналогією з однойменною козою.
Що входить до складу ангори?
склад та особливості ангори
- 70 % ангори та 30 % нейлонових ниток;
- 50 % ангори25% хутро мериносових овець, 25% поліефірних ниток;
- 40 % ангори50% різних вовняних волокон, 10% нейлонових ниток;
- 70 % ангори та 30% натурального шовку;
- 15 % ангори, 10% волокон будь-якої вовни, 50% віскози, 25% нейлонових ниток.
Збережена копія
Як виготовляють пряжу з ангори?
Ангорську пряжу отримують із вовни та пуху кроликів однойменної породи. Після виготовлення нитка стає м'якою та ніжною, але в той же час вона не відрізняється міцністю. Тому у пряжу з ангори додають мохер, шовк, віскозу або інші волокна. Таке поєднання дозволяє зберегти властивості нитки та покращити їх міцність.