З чого роблять ангору

Ангорська вовна; Ангорське волокно, або Ангора – дуже м'яка на дотик вовняна тканина з характерним ніжним ворсом, яку отримують з волосків ангорського кролика, Який був так названий за свою довгу шерсть за аналогією з однойменною козою.

Що входить до складу ангори?

склад та особливості ангори

  • 70 % ангори та 30 % нейлонових ниток;
  • 50 % ангори25% хутро мериносових овець, 25% поліефірних ниток;
  • 40 % ангори50% різних вовняних волокон, 10% нейлонових ниток;
  • 70 % ангори та 30% натурального шовку;
  • 15 % ангори, 10% волокон будь-якої вовни, 50% віскози, 25% нейлонових ниток.

Збережена копія

Як виготовляють пряжу з ангори?

Ангорську пряжу отримують із вовни та пуху кроликів однойменної породи. Після виготовлення нитка стає м'якою та ніжною, але в той же час вона не відрізняється міцністю. Тому у пряжу з ангори додають мохер, шовк, віскозу або інші волокна. Таке поєднання дозволяє зберегти властивості нитки та покращити їх міцність.