Темний (гіркий) шоколад робиться з тертого какао, цукрової пудри та олії какао. Змінюючи співвідношення між цукровою пудрою і какао тертим, можна змінювати смакові особливості шоколаду — від гіркого до солодкого.
Що входить до складу чорного шоколаду?
Загальні технічні умови», – гіркий шоколад – це кондитерський виріб, одержуваний на основі какао-продуктів, олії какао та цукру, у складі якого не менше 55% загального сухого залишку какао-продуктів та не менше 33% олії какао. Збережена копія
Чому шоколад чорний?
По перше, темним шоколадом вважається будь-який кондитерський виріб, що має вміст якісних обсмажених какао-бобів не менше 55%. Якщо ця цифра менша, то це вже зовсім інший вид продукту. Будь-яка плитка, вміст какао-бобів у якій перевищує поріг у 55%, вважається гірким та якісним шоколадом.