Мушмула чим корисна.

Мушмула, корисні властивості Мушмула містить вітаміни А, С, РР, Е, К та групи В. Є у ній калій, натрій, йод, мідь, кальцій, селен, пектин. Калорійність у ній невелика – близько 50 ккал на 100 г. Співвідношення білків, жирів та вуглеводів: 1: 0.5: 26.25 лист. 2020 р.

Що лікує мушмула?

Плоди мушмули є природним регулятором рівня холестерину у крові. Завдяки калію, цинку і марганцю мушмула сприятливо впливає на організм, нормалізуючи баланс холестерину. Свіжі фрукти мушмули є джерелом багатьох мінералів і вітамінів.

Як правильно їсти мушмула?

Мушмула – плід невеликий, з кількома кісточками всередині, які легко відокремлюються від м'якоті. Її можна їсти разом із шкіркою, але за бажання останню можна зрізати. Про те, яка мушмула смакує, немає єдиної думки. Її порівнюють і з яблуком, і з соковитою грушею, і з черешнею, і з айвою.