Як правильно їсти яйце пашот: секрети етикету та насолоду

Яйце пашот – це делікатесне блюдо, яке справляє справжній фурор на столах гурманів. Більш того, уявлення про те, як правильно є яйце пашот, є важливим аспектом етикету та гарного тону. У цій статті ми розповімо вам про те, як у належному вигляді насолодитися цією вишуканою стравою.

Яйце пашот – це одна з тих страв, які вимагають особливого відношення. Зазвичай воно подається у спеціальних фарфорових чашках, а саме яйце має ідеальну форму та ніжну текстуру. Однак, щоб насолодитись усіма його смаковими якостями, необхідно знати деякі тонкощі його вживання.

Перед тим, як почати вживати яйця пашот, його необхідно акуратно розбити – це можна зробити за допомогою спеціальної десертної ложки. Потім ніжне яйце акуратно подають до рота. Важливо пам'ятати, що яйце пашот слід їсти невеликими порціями, насолоджуючись його шовковистою структурою та багатим смаком.

Як є яйце пашот з етикету
НомерНайменуванняКількість, штсклад, г
БілокЖовток
1Куряче яйце16.52.7
2Сіль кухонна100
3Перець чорний100
4Цибуля зелена10.50.1

Як правильно їсти яйце?

Тут етикет залишає їдку вибір: можна постукати маленькою ложечкою по верхівці яйця, а потім акуратно видалити шкаралупу пальцями – або спритно відсікти верхівку гострою стороною ножа (До речі, саме так вчинив за сніданком Шерлок Холмс у виконанні Василя Ліванова у незабутньому радянському серіалі).

Як варити яйця в ресторані?

0:58Рекомендований кліп · 59 сек.Уроки етикету: як є яйця – YouTubeПочаток кліпа, що рекомендуєтьсяКінець кліпа, що рекомендується

Як правильно їсти омлет з етикету?

Необхідно, в першу чергу, з'їсти ту "зайву" частину жовтка, яка й розтікається по тарілці. Для цього потрібна ложка. Далі ложку відправляємо у рот. За бажанням можна після з'їсти шматочок хліба або тосту – до яєчні-глазуні обов'язково подається хліб.

Як зварити яйце?

Опускайте продукт не в холодну, а в киплячу воду або готуйте на пару. При варінні у воді через 30 секунд зменште вогонь до мінімуму і готуйте яйця протягом 10 хв. Готові яйця помістіть у крижану воду мінімум на 15 хвилин. Цілком охололі яйця чистіть під холодною проточною водою.