Аутоімунний тиреоїдит щитовидної залози що корисно

Дозволяється їсти всю здорову їжу: м'ясо трав'яної відгодівлі, рибу та морепродукти, безглютенові крупи (гречка, дикий рис, кіноа), авокадо, хрестоцвіті овочі (руккола, броколі, капуста), гриби, оливкова олія, сезонні фрукти, ягоди темного кольору, ферментовані продукти, а також усі овочі, крім пасльонових.

Що категорично не можна їсти при аутоімунному тиреоїдиті?

З раціону необхідно прибрати копчені та гострі страви, консерви та маринади. А головне – повністю виключити глютен – рослинний протеїн, що міститься у пшениці, ячмені та житі. За молекулярною будовою глютен схожий з тканинами щитовидної залози, і його потрапляння в організм може викликати посилене вироблення антитіл. Збережена копія

Які пити вітаміни при аутоімунному тиреоїдиті?

При порушенні гена MTHFR ми рекомендуємо приймати розщеплену (біодоступну форму фолієвої кислоти та вітаміну В12) метилфолат (метафолін) та метил-B12. Цинк бере участь у продукції гормонів щитовидної залози.