Для деяких страв нам доводиться очищати баклажани від їхньої м’ясистої шкірки, а робити цього категорично не варто, якщо ми хочемо зберегти унікальний фітонутрієнт під назвою насунін – потужний антиоксидант, що став практично візитною карткою баклажанів.
Такі плоди потрібно гарненько промити, нарізати так, як того вимагає рецепт, присипати сіллю і поставити в прохолодне місце на півгодини. Це позбавить овочі зайвої гіркоти й отруйної речовини соланіну. Ось тепер баклажани готові до подальшої харчової обробки!
Баклажани нарізають і опускають у каструлю з холодною підсоленою водою. Оскільки баклажани у воді не тонуть, доведеться їх притопити за допомогою гніту. Півгодини такої “ванни”, і вся гіркота з баклажанів іде.