Чим корисна жива устриця?

Тоді вже люди зрозуміли, що найкраще вживати в їжу живих устриць. Як і раніше, молюсків сьогодні прийнято є сирими, їх почали подавати із заправкою з лимонного соку або оцтового маринаду та з іншими інгредієнтами. Устриці чудово зберігають усі властивості у приготовленому вигляді.

Устриці багаті на білки, низькокалорійні, містять безліч корисних для організму речовин (йод, цинк, кальцій, залізо, мідь). Вітаміни та мінерали у складі м'яса молюска благотворно впливають на нервову, серцево-судинну та ендокринну системи.

Однією з причин, чому устриці їдять живими, є не тільки дивовижний смак делікатесу, а й найбагатший хімічний склад. М'якуш молюсків є унікальною біологічною сполукою білків, жирів і вуглеводів, а також вітамінів і мінеральних солей.