Чим корисні яловичі легені?

Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому небагато, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичій легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.

Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке буде варитися приблизно годину, а ціле чи половинки – від 1,5 до 2 годин.

Скільки варити свиняче легке Час приготування залежить від вибраного способу і становить від 20 хвилин до 1,5-2 годин. Найшвидше легке звариться у скороварці. Для прискорення процесу можна, можливо нарізати його середніми шматочками, але не дрібнити.

Харчова цінність та хімічний склад "Легке яловиче".

НутрієнтКількість% від норми 100 ккал
Калорійність103 кКал5.9%
Білки15.2 г19.4%
Жири4.7 г8.2%
Вода77.5 г3.3%