Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому небагато, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичій легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.
Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке буде варитися приблизно годину, а ціле чи половинки – від 1,5 до 2 годин.
Скільки варити свиняче легке Час приготування залежить від вибраного способу і становить від 20 хвилин до 1,5-2 годин. Найшвидше легке звариться у скороварці. Для прискорення процесу можна, можливо нарізати його середніми шматочками, але не дрібнити.
Харчова цінність та хімічний склад "Легке яловиче".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Калорійність | 103 кКал | 5.9% |
Білки | 15.2 г | 19.4% |
Жири | 4.7 г | 8.2% |
Вода | 77.5 г | 3.3% |