До зовнішніх проявів дії індича яєць, є поліпшення стану нігтів, волосся і зубів. Найбільш корисними є сирі свіжі яйця. Вони містяться вітаміни А, D, Е, В2, В6, мікроелементи йод, кобальт, фосфор, залізо, мідь, кальцій, хлористий натрій і пуринові речовини.
Індичині яйця – Джерело легкозасвоюваного білка та корисного холестерину, який не провокує розвиток атеросклерозу. Вони вважаються досить калорійними – у 100 г міститься майже 200 кілокалорій. Кількість протеїну в тих же 100 г становить 13,7 г, жирів – 11,9 г, а вуглеводів – 1,1 г.
Індичині яйця використовують у кулінарії як курячі. З них готують омлети, додають у салат, у тісто, роблять десерти. І, звичайно ж, смажать та варять. Якщо ви хочете зварити індичне яйце круто, то достатньо буде 10 хвилин.
Індичка несе яйця, порівняні за складом з курячими, але які мають більшу енергетичну цінність і кількість білка. У яйцях індички міститься багато поживних речовин. Калорійність продукту складає 172 ккал на 100 г. Сильне впливом геть склад яєць надає період, коли вони з'явилися.