У Франції дижонська гірчиця представлена понад 20 сортами. Вона виробляється гірчиця з очищеного насіння чорних чи сизих сортів і розбавляється виноградним соком чи білим вином. На відміну від традиційної дуже гострої російської гірчиці, дижонська набагато м'якша і має солодкуватий пікантний присмак.Dec 16, 2021
Смак пряний, з пікантною кислинкою французької гірчиці добре відомий гурманам. Оригінальна приправа підходить до м'ясних страв, це незамінний інгредієнт різних салатів, соусів, маринадів, фастфуду.
Діжонська гірчиця (фр. Moutarde de Dijon) – традиційна французька гірчиця, названа на честь міста Діжона у Бургундії.
Натуральна гірчиця повинен мати приємний світло-жовтий або жовто-коричневий колір. Сірий колір приправи вказує на те, що вона виготовлена з гірчичного порошку, а не із зерен чи насіння. А консистенція якісна гірчиці повинна бути однорідною, без грудочок та розшарування.