Чому не можна чистити буряки перед варінням?

Незалежно від способу приготування, буряки потрібно добре вимити, зрізати бадилля (якщо є) і трохи вкоротити хвостик. Буряк перед варінням не чистять. Якщо зняти шкірку, з буряка витікає сік. Овоч стане блідим і несмачним.Feb 20, 2017

При варінні буряки врахуйте деякі моменти: – перед варінням буряки необхідно добре помити. Ні в якому разі буряки перед варінням не чистити та хвостик не обрізати. Якщо порушити цілісність буряки, то з неї витікає сік і буряк стане водянистою.

Ні, шкірку знімати не бажано, інакше сік буде витікати протягом усієї варіння. Очищають шкірку коренеплоду тільки після того, як він уже готовий стати частиною смачних страв – тобто безпосередньо перед їх використанням. Приготувати смачний та корисний овоч можна як за 20 хвилин, так і за 3 години.

Кладете миту буряк в емальовану каструлю, заливаєте окропом так, щоб він покривав плоди. Чекаємо, коли закипить і варимо у киплячій воді 30 хвилин. Зливаємо воду і ставимо буряк під струмінь холодної води. Буряк охолоджується під водою приблизно 10-15 хвилин.