Для чого корисна ікра риби

Дієтологи вважають ікру найціннішим харчовим продуктом. У ній міститься понад 30% білка, який засвоюється людиною набагато краще, ніж білки, що містяться у м'ясі та молочних продуктах. Крім того, до її складу входять вітаміни A, D та Е, фолієва кислота, кальцій, фосфор та йод, які дуже корисні.

Скільки ікри можна їсти за день?

Лікар-дієтолог Михайло Гінзбург вважає безпечною нормою споживання червоної ікри – не більше 20 грамів на добу.

Яка ікра найкорисніша для людини?

Ікра кижуча, або сріблястого лосося, має досить дрібну структуру і гіркуватий присмак, найчастіше темно-червона. Однак, завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, ікру кижуча вважають найбільш корисною.