Справжня фунчозу після термічної обробки стає прозорою, а підроблена – біліє. Підроблена локшина не те, що не має властивостей оригінальної, а й несе в собі багато калорій, внаслідок вживання такої “фунчозу” можна набрати ще більше зайвого ваги.
Рецепт пп фунчози підходить тим, хто дотримується дієти. Цю страву також готують у піст, тому що в ній містяться лише рослинні інгредієнти. У локшини досить висока калорійність – 320 ккал.
Фунчоза вживається в супах та салатах, чудово гармонує з рибою, м'ясом (особливо з курячим) та овочами. Вона відмінно потоваришує з морепродуктами і підійде до страви зі смаженими грибами. Фунчоза ідеально підходить для дієт. Є салат з фунчози, самостійно приготовлений і без надмірностей, можна, можливо нескінченно.