Що означає прожарити духовку?

Щоб прожарити духовку, її просто залишають працювати 1-3 години на максимально можливій температурі. У разі сумнівів, що все зайве вигоріло, процес бажано повторити, можливо, й неодноразово. Духовка готова до нормальної експлуатації, якщо після її включення на кухні не з'являються неприємні запахи.Oct 8, 2018

Перше включення слід здійснювати, коли шафа буде повноцінно встановлений у свою нішу та правильно підключений до електромережі. Перший запуск слід здійснювати «в неодружену»: із встановленими деками і без продуктів. Духова шафа при цьому потрібно добре розжарити на максимальній потужності.

Прожарити із застосуванням солі

  1. засипати дно дека (близько 1 см) сіллю;
  2. прибрати посуд у розігріту до 100°С духову шафу на півгодини;
  3. вийняти листяк тільки сіль потемніє; після того, як лист охолоне, змити сіль теплою водою.

Приготування страви в духовці передбачає певний температурний режим. Тому зайвий раз відкривати Дверцята не варто: це порушить технологію приготування.