Чай призводить до дефіциту вітамінів та мікроелементів Окрім зайвої рідини та токсинів при частому вживанні і зелений, і чорний чай вимивають з організму корисні мікроелементи – магній, кальцій та залізо. Залізодефіцитна анемія призводить до погіршення стану шкіри та волосся, а винен у цьому кофеїн.30 Jan 2018
Надмірно рясне питво чаю може викликати підвищене навантаження на роботу серця та нирок. Міцно заварений чай сприяє сильному збудженню головного мозку, веде до почастішання серцебиття, викликає часте сечовипускання, а нерідко і безсоння.
Тому, відповідаючи на запитання, скільки можна пити чаю в день, лікарі радять обмежити себе 5 чашками – якщо йдеться про здорову людину. Літнім людям та тим, хто має різні захворювання, краще знизити вживання напою до 2-3 чашок.
При всій користі чаю, його потрібно пити акуратно – в ідеалі не більше трьох чашок у день. У великих кількостях він може негативно впливати на організм.