Що корисніше дині чи кавуни?

Диня – відмінне джерело калію, вітаміну А та вітаміну С. У дині на 353% більше вітаміну С, ніж в кавуні: в кавуні міститься 8,1 мг вітаміну С на 100 г, а в дині – 36,7 мг вітаміну С. Вітаміну А в дині на 504% більше, ніж в кавуні: в кавуні міститься 28 мкг вітаміну А на 100 г, а в дині – 169 мкг вітаміну А.Aug 16, 2022

Вона корисна при паралічах, викривленні обличчя, епілепсії, головний біль. Також при мігрені, суглобових болях, подагрі, радикуліті. Допомагає вона при кашлі, бронхіальній астмі, водянці, чорній жовтяниці, геморої, дробить каміння сечового міхура та нирок, жене сечу та місячні.

Корисні властивості дині Це насамперед органічна вода, крохмаль та цукру, білки та вуглеводи, харчові волокна, а також вітаміни, калій, магній, фолієва кислота, фосфор, кальцій, кремній, вільні органічні кислоти і не тільки. У дині міститься велика кількість фолієвої кислоти (вітамін В9).

Здебільшого це цукру – глюкоза, фруктоза, сахароза. Якщо говорити про їх вміст на 100 г продукту, воно майже однакове: 6 грам в кавуні та 8 в дині.