Що міститься у стручковій квасолі?

100 г стручкової квасолі – 24 ккал Містить значну кількість вітаміну C, провітамін A, вітаміни групи B, вітамін E, фолієву кислоту, мінерали та клітковину.

Протипоказання стручкової квасолі Квасоля добре діє на перистальтику і багата на клітковину, але при переїданні може викликати тяжкість у шлунку, метеоризм та коліки. З обережністю слід вживати квасоля при хворобах ШКТ, виразці, панкреатиті та холециститі.

У народній медицині водний настій чи відвар стручків квасолі застосовуються при гіпертонії, хронічному ревматизмі, подагрі, набряках серцевого походження, нирковокам'яної хвороби та особливо при цукровому діабеті.

Усі корисні властивості зеленої квасолі не перерахувати. Наприклад, вона покращує травлення, допомагає при бронхітах та ревматизмі. Чимало в квасолі та заліза, чому її радять вживати при анемії. Особливо потрібна стручкова квасоля в раціоні діабетиків, оскільки вона має властивість знижувати рівень цукру в крові.