Що можна їсти при диспепсії шлунка?

Дозволяється вживати білий хліб (краще вчорашній), сухарі з білого хліба, сухе нездобне печиво, вегетаріанські супи та супи на неміцних бульйонах, супи-пюре, відварене м'ясо, парові котлети, фрикадельки (яловичина, курка, кролик, індичка) кашу (манну, рисову, гречану, вівсяну) з додаванням …

Для лікування диспепсії необхідна медикаментозна терапія.Також призначаються інші препарати для лікування диспепсії та полегшення стану хворого:

  1. знеболювальні (спазмолітики);
  2. засоби, які знижують рівень кислотності у шлунку;
  3. ферментні засоби для покращення процесів травлення.

Диспепсія – це відчуття болю чи дискомфорту у верхньому відділі живота; часто вона має рецидивуючий характер. Диспепсію описують як порушення перетравлення в шлунку, надмірне газоутворення, почуття раннього насичення, смокче або пекучий біль.

Якщо поставлено діагноз «функціональна диспепсія» у дітей, дієта має на увазі повне виключення деяких продуктів, здатних спровокувати больові відчуття:

  • жирне м'ясо (наприклад, гусак, свинина, качка);
  • смажені та копчені страви;
  • наваристі супи та бульйони;
  • гриби;
  • редис і щавель;
  • цибуля та часник;
  • плавлений сир;