Дозволяється вживати білий хліб (краще вчорашній), сухарі з білого хліба, сухе нездобне печиво, вегетаріанські супи та супи на неміцних бульйонах, супи-пюре, відварене м'ясо, парові котлети, фрикадельки (яловичина, курка, кролик, індичка) кашу (манну, рисову, гречану, вівсяну) з додаванням …
Для лікування диспепсії необхідна медикаментозна терапія.Також призначаються інші препарати для лікування диспепсії та полегшення стану хворого:
- знеболювальні (спазмолітики);
- засоби, які знижують рівень кислотності у шлунку;
- ферментні засоби для покращення процесів травлення.
Диспепсія – це відчуття болю чи дискомфорту у верхньому відділі живота; часто вона має рецидивуючий характер. Диспепсію описують як порушення перетравлення в шлунку, надмірне газоутворення, почуття раннього насичення, смокче або пекучий біль.
Якщо поставлено діагноз «функціональна диспепсія» у дітей, дієта має на увазі повне виключення деяких продуктів, здатних спровокувати больові відчуття:
- жирне м'ясо (наприклад, гусак, свинина, качка);
- смажені та копчені страви;
- наваристі супи та бульйони;
- гриби;
- редис і щавель;
- цибуля та часник;
- плавлений сир;