З раціону виключають продукти та страви, багаті на легкозасвоювані вуглеводи, і дозволяють в основному складні вуглеводи: хліб, крупи (крім рисової та манної); овочі, фрукти, ягоди, в 100 г яких міститься менше 5 г вуглеводів (кабачки, цвітна капуста, огірки).Feb 28, 2012
Корисна їжа для підшлункової – це підсушений хліб чи прісні сухарі. Страви з нежирних, дієтичних сортів м'яса та риби. Підходить індичата, кролик, нежирна яловичина, курка, телятина та інші. Продуктиякі любить підшлункова, повинні бути приготовлені на пару або подаватися у вареному або тушкованому вигляді.
Дієта при панкреатиті: меню на кожен день
- Сніданок: вівсяна або рисова каша на воді, чай (можна з медом), несолоний сир або сир з варенням;
- Другий сніданок: морквяний сік, печені яблука або груші без шкірки, кисле молоко;
Обережніше потрібно бути з наваристими бульйонами, жирними продуктами, а також капустою та хроном, тому що вони погано засвоюються. До них можна також віднести ковбасу, гострі спеції, солону рибу. Підшлункова залоза регулює вміст цукру у крові.