25-28 тижнів: зернові каші (вівсяна, гречана), супи на нежирному бульйоні, тушковані овочі, запечене або відварене м'ясо. 29-34 тижні: червона риба, горіхи, яйця, кисломолочні продукти. 35-40 тижнів: свіжі фрукти, тушковані овочі, салати, м'ясо в невеликих кількостях.
Денний раціон вагітною жінки повинен включати:
- Білки-не менше 100 г у першій половині вагітності і 120 г-у другій. Щодня прийом нежирного м'яса чи риби — 150 г.
- Вуглеводи – близько 350-400 г на добу. …
- Жири – 80 г на добу, з них 15-30 г рослинні жири, решта тварин.
В цей період потрібно їсти поживні продукти, і чим різноманітнішим буде ваш раціон, тим краще. У першу чергу це овочі, багаті на фолієву кислоту: броколі, брюссельська капуста, шпинат, спаржа, авокадо, сочевиця, червона квасоля. Багато її і в насінні льону та соняшнику та горіхах: мигдалі, арахісі, фундуку.
на сніданок можна з'їсти молочний суп із мюслями, вівсяними пластівцями, сушеними фруктами. Доцільні яйця у будь-якому вигляді та молочні продукти. Також часто слід їсти на сніданок рибу разом із молочними продуктами. Найкраще їсти м'ясо лише власної обробки (смажене, запечене, відварене тощо).