Дати мандаринам дозріти природним шляхом. Покладіть їх на підвіконня із сонячного боку на 2-3 дні. Мандаринам має бути тепло. Цього часу досить, щоб вони стали солодкими.
Є швидкий спосіб за 30 секунд. Поставте мандарини у мікрохвильову піч на повну потужність буквально на півхвилини. І вони стануть солодкими! До речі, у такий спосіб можна зробити солодкі апельсини або виноград, які трохи не дозріли.
Мандарини зріють дуже повільно, від цвітіння до дозрівання плодів минає 8-10 місяців. На промислових плантаціях урожай сягає 30–50 кілограмів плодів із одного дерева. У субтропічному кліматі мандаринові дерева цвітуть навесні з лютого до квітня, урожай дозріває у листопаді — грудні.