Що таке кулінарні вершки?

Вершки 23% жиру та вище відносяться до кулінарних. Вони мають густу текстуру та підходять для приготування щільних соусів, заправок, підлив. Такі вершки можна використовувати як загусник.

Кулінарні вершки Універсальні. Вони не містять підсолоджувачів і їх можна додавати до других страв, але якщо вам необхідно використовувати для рецепту десерту кондитерські вершки, а під рукою немає таких, можете використовувати кулінарні вершки, додавши цукрову пудру

Які види вершків існують?

  • Сирі – натуральні вершки, не піддані жодній обробці.
  • Питні – ті, які зазнали термічної обробки (пастеризації, ультрапастеризації чи стерилізації) та упаковані у споживчу тару для продажу.
  • Консервовані – згущені та сухі.

Вершки від 9 до 15% вважаються питними – їх додають до кави, напоїв, коктейлів, вони підходять для приготування вершкового желе, заварних кремів. Вершки з жирністю 18-25% призначені переважно для приготування соусів. Вони густіші, ніж питні, але для збивання також не підходять.