Що таке шен пуер?

Шен пуер – класичний китайський чай, створений шляхом постферментації, тобто дозріває вже після виготовлення. Дозрівання шен пуеру відбувається завдяки мікробній ферментації, в якій головну роль відіграють цвілеві гриби, що іменуються Aspergillus acidus.25-Dec-2020

Шен пуер чинить очищувальну дію, покращує травлення, дуже хороший після прийому важкої, жирної їжі. Крім того, Шен пуер нормалізує обмін речовин і сприяє схудненню. Шен пуер – це чай, який бадьорить, освіжає і зігріває.

Чай пуер ділять на два сорти: шу пуер (чорний) і шен пуер, обидва види виготовляють з однакової сировини, але властивості готового напою, колір, аромат і смак відрізняються. Якщо говорити про відмінності у двох словах: то шу пуер – це штучна ферментація, а шен пуер – це природна ферментація.

Шен Пуер має своєрідний смак, в якому присутня кислинка і трохи солодкого післясмаку. Якщо Шен Пуер перетримати під час заварювання, то він почне відчутно гірчити. Смак Шу Пуеру важчий, але м’якший. Він не кислить і не гірчить, у ньому зовсім немає солодкості.