Техніко-технологічна карта – це нормативний документ, який розробляється для підприємств громадського харчування тільки на нові та фірмові страви/напої, які виготовляються та реалізуються саме цією організацією.
Різниця між ТК і ТТК у тому, за якою рецептурою готують страву. Якщо рецепт є в спеціалізованих довідниках, на страву складають технологічну карту. Якщо рецепт унікальний, і в довідниках його немає, то техніко-технологічну.
Техніко-технологічна карта містить такі розділи: – сфера застосування; – вимоги до сировини; – рецептура (включно з нормою витрати сировини і харчових продуктів брутто і нетто, масою (виходом) напівфабрикату та/або виходом готового виробу (страви));
Технологічна карта – це стандартизований організаційно-технологічний документ, що містить необхідні відомості, інструкції для персоналу, який виконує якийсь технологічний процес або технічне обслуговування об’єкта.