Що відчувають устриці?

Устриці багаті на білки, низькокалорійні, містять безліч корисних для організму речовин (йод, цинк, кальцій, залізо, мідь). Вітаміни та мінерали у складі м'яса молюска благотворно впливають на нервову, серцево-судинну та ендокринну системи.

Але устриці можуть викликати білкове отруєння, якщо їх переїсти. А зробити це дуже легко, любителі устриць могли б поглинати їх дюжинами, адже молюски невеликі, тяжкості у шлунку не виникає. До того ж найчастіше устриць подають з білим вином, тихим чи ігристим. Це притуплює пильність та почуття насичення.

Існує багато сортів та варіацій смаків устриць: від горіхового до вершкового, від фруктового до солоного. Фермерські устриці найчастіше мають більш багатогранний і делікатний смакомАле це зовсім не означає, що вони кращі або гірші за диких. Це питання смаку кожної людини.