Що входить до складу жувального мармеладу?

Желейним мармеладом може вважатися лише той мармелад, який приготовлений за допомогою пектину/фруктів або агар-агар/водорості (желейні мармеладки відрізняються від жувальних більш ніжною і м'якою консистенцією), практично відразу тане в роті і легко пережовується.

Основний компонент мармеладу – цукор, до нього додають патоку, воду та желюючу речовину. Колір та смак забезпечують концентрати, барвники та ароматизатори, які можуть бути як натуральними, так і штучними. Жувальний. Може готуватися із натуральної сировини або штучних аналогів, цукру, патоки, желатину.

Пектин виводить з організму токсини та солі важких металів, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, знижує холестерин. Агар-агар покращує роботу печінки, желатин зміцнює хрящову тканину. У складі міститься натрій, кальцій, калій, фосфор, залізо.