За класичною рецептурою пепероні складається з 30% яловичини та 70% свинини з додаванням різних спецій. У деяких країнах цю ковбасу повністю роблять із 100% яловичини або з додаванням м'яса птиці. Це цікаво! У країнах Карибських островів у пепероні іноді додається м'ясо осла та конина.
СКЛАД ПЕППЕРОНІ Хоча спочатку це слово в Італії означає стручковий перець. Воно перекочувало в кулінарію і тепер застосовується для позначення гостренькою салямі та піци, що містить цей продукт. За традиційним рецептом, пепероні виготовляється зі свинини з паприкою та чилі.
Пепероні отримала свою назву на честь основного інгредієнта – особливого гострого сорту ковбаси салямі. Сама ковбаса названа від "Рере" – перець. Вся суть піци в пікантній гостроті, яка надає особливу красу цій страві.
Класичний італійський варіант готується із суміші свинячого (70%) та яловичого (30%) фаршу. Американська пепероні може бути приготовлена з 100%-ної яловичини або з яловичини та свинини з додаванням м'яса птахів. також в пепероні може додаватися шпик.