Скільки має стояти брага на цукрі?

На сухих дріжджах брага з цукор бродить 5-6 діб. Але цей час може відрізнятися залежно від температури та наявності підживлення. На спиртових штамах буде готова до перегонки за 4-5 діб.

Готовність цукрово-дріжджовий браги варіюється в сильно розтяжному інтервалі 4-15 діб. На процес наполягання впливають багато факторів: температура, вологість, вид та якість сировини, співвідношення. Найдовше наполягається Брага на винограді до 3 місяців, найменший термін пшениці 3 діб.

Щоб визначити готовність брагидостатньо піднести до поверхні запалений сірник. Якщо вона горітиме, значить, бродіння припинилося і можна приступати до перегонки. Згасання сірника свідчить про те, що бродіння ще продовжується.

Готовність браги залежить від двох факторів: використовуваної сировини та температури. Зазвичай брага бродить від 3 до 14 днів. Але варто мати на увазі, що чим довше бродить брагатим більше вона накопичує сторонніх шкідливих речовин.