Скільки потрібно смажити гриби печериці?

Крупно нарізані гриби смажаться 15-18 хвилин, платівки та середні шматочки – 10 хвилин або трохи довше, а дрібним шматочкам вистачить і 5 хвилин. Але краще орієнтуватися на власний смак. Печериці можна їсти і сирими, тому якщо вони готуватимуться менше зазначеного часу, нічого страшного не станеться.

Як і скільки варити печериці на плиті Свіжі цілі та великі гриби варіть на невеликому вогні 10-15 хвилин після закипання, розрізані на шматочки – 5-7 хвилин. Розморожені печериці зваряться в середньому за 7-10 хвилин. Готові гриби відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Якщо печериці збиралися власноруч у теплиці, то їх можна не чистити, а просто ретельно протерти, щоб видалити залишки ґрунту. Якщо врожай зібраний у лісі, а чи не в теплиці, попередньо готувати його до термічної обробці обов'язково.