Пропорції: 1 склянка рису – 2 склянки води. Виберіть відповідний обсяг посуду з розрахунку того, що рис збільшиться втричі. Засипте рис у каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь. Дайте закипіти воді і додайте трохи солі.Nov 21, 2019
Ніжний Мал круглозерний варять у пропорції 1:3. Цей сорт є крохмалистим і в процесі варіння в каструлі вбирає велику кількість рідини, тому води на склянка крупи беруть 3 склянки. Пропарений Мал приготується, що називається, «рисинка до рисинки», якщо на склянка крупи взяти 1,5 склянки води.
Багато кулінарів слідують простої рекомендації: «Рівень води на два пальці вище за рівень рису». Однак тут легко помилитись. Тому краще запам'ятати таке правило: на один об'єм рису має припадати два об'єми рідини.
Відкиньте рис на сито і дайте йому постояти протягом години. Потім перекладіть крупу в каструлю і додайте холодну воду: на 200 гр рису – 250 мл води. Каструлю накрийте кришкою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після цього зменште вогонь і варіть крупу хвилин 10-15 – вона повинна ввібрати всю воду.