складові
- Ємність на 4 літри води
- 4-5 невеликих картоплі
- 150-200 г капусти
- 1,5 літра окропу
- 0,5 столової ложки солі
- О, 5 столової ложки цукру
- 0,5 столової ложки оцту (можна яблучного якщо ПП)
- Кількість цукру, солі та оцту необхідно регулювати
Кількість солі, необхідне для борщу, у класичному рецепті вказують так: на 3 л води покласти половину столової ложки солі. Інший варіант: рекомендується брати 3-5 гр солі для 1 порцію (близько 400 мл готового страви).
«Усі російські так звані заправні супи (наприклад, борщ) треба солити у самому кінці. Якщо ви насипаєте сіль на самому початку, то частина води в процесі варіння википить, а оскільки овочі вбирають сіль із води, то вони за час варіння можуть пересолитися. Зняли з вогню, посолили, додали спеції і відправили наполягати».