Чим відрізняється пшенична крупа від полтавської?

Пшениця обдається парою, висушується, відокремлюється від висівкової оболонки і дробиться на досить великі сегменти. Полтавська крупа (частіше називається просто пшеничною) виготовляється шляхом перемелювання очищеного від оболонки та зародка шліфованого зерна..

Полтавська крупа – це крупа із твердих сортів пшениці, як правило, великого або середнього помелу. Цей продукт вважається дуже корисним для органів шлунково-кишкового тракту, Пшенична крупа покращує травлення, сприяє очищенню організму та виведенню шлаків, токсинів, відновлює жировий обмін.

Крупи з різними назвами — артек і полтавська – об'єднує те, що вони виготовлені із зерен твердої пшениці. Очищені від домішок лущення зерна тричі шліфують і полірують; подрібнені зерна звільняють від мучки і за допомогою сит поділяють за формою та розмірами.

Пшенична крупа, Полтавка чи полтавська крупа – це крупа із твердих сортів пшениці. У Росії із пшениці виробляють два види пшеничних круп – «Полтавську» та «Артек».